Trucks en trailers leasen aan je klanten: de voordelen

Binnen de logistieke sector kunnen er veel verschillenden soorten transportmiddelen worden onderverdeeld. Dit gaat vaak om dure investeringen waar je klant niet direct op zit te wachten. Met de inzet van lease kan je deze aankoopdrempel voor je klant verlagen en kan een dure investering in één keer worden voorkomen. Zo kan je klant dit geld besteden aan andere bedrijfsactiviteiten die meer rendement opleveren. 

Welke transportmiddelen kan ik leasen?

Als leverancier van logistieke bedrijfsmiddelen kun je veel verschillende soorten transportmiddelen met lease aanbieden. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat het transportmiddel een minimale aanschafwaarde van €2.500,- moet hebben. Een groot voordeel van leasen bij Lease-deal is dat je zowel nieuw als gebruikte transportmiddelen aan je klanten met lease kunt aanbieden. Zo maken wij het voor jou als leverancier binnen de logistieke sector mogelijk om verschillende bedrijfsmiddelen te leasen:

  • Trucks en vrachtwagens,
  • Trailers,
  • Aanhangwagens,
  • Opleggers,
  • Bestelbussen.

De voordelen voor jou als leverancier om lease aan te bieden

Door als leverancier van transportmiddelen lease toe te voegen als extra verkoopmethode levert dit jou verschillende voordelen op. De vraag naar het leasen van transportmiddelen is tenslotte de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, waardoor het een interessante optie is om lease als extra verkoopmethode aan je klant aan te bieden. De prijs van een transportmiddel kan een van de belangrijkste belemmeringen vormen tijdens de aanschaf. Met lease kan je deze aankoopdrempel verlagen en je klant een aantrekkelijke maandelijkse leaseprijs bieden. Zo kun jij makkelijker verkopen terwijl je klant weet waar hij maandelijks aan toe is zonder direct een dure investering te moeten doen.

Een ander voordeel voor jou als leverancier is dat je met lease de relatie tussen jou en je klant kunt verbeteren. Wanneer je klant kiest voor een lease-oplossing kun je jouw klant een totaalpakket aanbieden. Dit betekent dat in de maandelijkse leaseprijs ook het onderhoud en service kunnen worden inbegrepen. Zo wordt je klant volledig ontzorgt en levert dit voor jou als leverancier weer extra inkomsten op. Tegelijkertijd kun je tijdens de leaseperiode de relatie met je klant verbeteren en kun je aan het einde van de leasetermijn weer opnieuw met je klant om de tafel. Zo is de kans op een langdurige relatie met je klant groter met lease in vergelijking tot de koop van een transportmiddel. En dit terwijl jij als leverancier bij Lease-deal kosteloos lease kunt toevoegen als extra verkoopmethode. Waar wacht je nog op?

Starten met lease aanbieden

De voordelen 

diagram-green

Laat je bedrijf groeien door inzet van lease.

Handshake

Word als leverancier of dealer volledig ontzorgt.

payment-method nieuw

Krijg binnen 1 tot 5 werkdagen uitbetaald.

Waarom leasen voor je klant een interessante optie is

De aanschaf van een transportmiddel kan voor je klant een dure investering zijn met een grote impact op zijn liquide middelen. Wanneer je klant ook de optie heeft om bijvoorbeeld een oplegger te leasen, is dit een goed alternatief en een minder grote aanslag op zijn portemonnee. Hierdoor hoeft je klant niet direct in één keer een dure investering te doen en weet hij met lease exact wat zijn maandelijkse kosten zijn. Dit biedt je klant meer financiële zekerheid terwijl hij liquide middelen overhoudt waarmee hij kan investeren in zaken die meer rendement opleveren.

Daarnaast is het natuurlijk erg zonde als je klant het zich niet kan permitteren om in één keer een dure uitgave te doen, waardoor hij een tijd moet wachten om tot de aankoop van een transportmiddel over te gaan. Met lease kan deze barrière worden weggenomen en krijgt je klant direct de beschikking over het transportmiddel. Zo kan je klant het transportmiddel direct in gebruik nemen en hierdoor zijn bedrijfsactiviteiten optimaal uitvoeren. En dat is tenslotte wat ondernemers willen.

Bekijk alle voordelen
Trucks

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op dan helpen we je graag verder.

Contact